Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csupacsokis brownie
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Dödölle - az eredeti recept
Praktikus

Te tudtad ezt? Ezért kell megkopogtatni a sütőtököt vásárlás előtt

Az üzletekben és a piacokon már hetek óta kapható sütőtök, de honnan lehet tudni, hogy valóban érett-e, és finom édes az íze? Annyit elárulhatunk, hogy nem elég kizárólag a szín alapján választani.

A sütőtöknek – időjárásól és fajtától függően – legalább 3-4, de az is előfordulhat, hogy 5 hónapra van szüksége ahhoz, hogy teljesen beérjen, és finom, mézédes íze legyen. Éppen ezért ebben az időszakban még kifoghatunk egy-egy éretlen változatot. De hogyan kerülhetjük ezt el?

Sütőtök vásárlás
Ha érett sütőtököt szeretnénk vásárolni, akkor érdemes néhány dologra odafigyelni
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Éretten is lehet zöld

Érdemes tudni, hogy vannak olyan tökfajták, amelyek érett állapotban is zöldek maradnak, de olyanok is akadnak, amik hiába narancssárga színűek, még éretlenek lehetnek – írja az Agrofórum.

Ezért kell megkopogtatni

Szerencsére a sütőtöknél is működik az a jól bevált módszer, mint a görögdinnyénél: ha megkopogtatjuk, és kongó hangot hallunk, akkor érett, ha viszont tompa a hangja, akkor inkább tegyük vissza a polcra.

Recept
Egyszerű
A legfinomabb sütőtökkrémleves
60 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

A héja is sokat elárul

Ha a körmünk hegyét a sütőtök héjába nyomjuk, és már nem tudjuk átszúrni, csak behorpad az érintett rész, akkor nyert ügyünk van, ugyanis érett terméssel van dolgunk. 

Ellenőrizzük a szárát!

Amennyiben azt látjuk, hogy a sütőtök szára barna és kemény, akkor biztosak lehetünk benne, hogy megérett, ugyanis azért kezd elszíneződni az inda, mert kevesebb tápanyagot juttat a terméshez.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.