Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Praktikus

Szabi a pék megmutatta: így készül a legfinomabb aszalt paradicsom!

Szabadfi Szabolcs, Szabi a pék
Szabadfi Szabi, a pék a kovászos és kelt tészták mestere, de ha zöldség-, gyümölcs és fűszertemesztésről, és a termények feldolgzásáról van szó, akkor is számíthat rá az internet népe. Most épp azt mutatta meg, hogy a beérett paradicsomot hogyan tartósítja, hogy az tökéletes alapanyagul szolgáljon a pékremekek elkészítéséhez.

"Ugye aki elültette, leszedte, most aszalhatja. Összehasonlíthatatlan az íze a boltival és még sárga is" - írta ki Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék Facebookra tegnap, mellékelve a kertjében éppen beérett sárga koktélparadicsomok aszalásának folyamatát. Az tudható, hogy Szabi a szentendrei Panificio il Basilico étterem és pékség kertjében termeszti a sütéshez használt fűszereket, és több zöldség is megterem ott - ezek szerint a focacciára és a pizzára kerülő aszalt paradicsom is saját termésből készül!

A poszt alatt a kommentelők is beindultak: volt, aki saját, napon aszalt - vagy épp az aszalózsákban készülő - paradicsomairól töltött fel képet, de olyan is volt, aki további ukázokat kért a Mestertől.

"Mennyi ideig aszaltad ? A pirosat is lehet ugyanígy?" - teszi fel a kérdést egyikük, amire jött is a válasz: "Igen! Mérettől függően 16-20 óra 70 fok." Volt, aki a zöld paradicsom aszalásáról érdeklődött, arra Szabi azt válaszolt, hogy abból lekvárt kézít majd, de a szürettel még vár egy kicsit.

A kritikus hangok sem maradhattak el: volt, aki számonkérte Szabin, hogy maggal együtt aszalta a gyülölcsöt - mire Szabi a tőle megszokott laza őszinteséggel válaszolt: "Ezek olyan pici koltélparik voltak, hogy nem volt rá türelmem!"

Úgyhogy, akinek nincs cérnája magozgatni az is bátran nekiállhat - sőt, amíg ilyen jó az idő, érdemes a tetőn aszalt változatot is kipróbálni - itt olvashatjátok el részletesen, hogyan készül!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.