A Philadelphia idén elhozta a megoldást a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajttal. Mi magyarok még mindig kevésbé ismerjük, hogy mi mindenhez lehet kiváló alapanyag a fenyőmag, pedig az olasz konyha elengedhetetlen része. Már az ősember is fogyasztotta ezt a diós illatú, markáns ízű növényt, nem véletlenül. Az apró magvak értékes tápanyagban gazdagok és magas az energiatartalmuk.
A fenyőmag bazsalikommal párosítva a pesto klasszikus ízvilágát idézi, de a krémsajt lágyságával mégis több annál, hiszen nemcsak főételekhez, hanem desszertek alapanyagaként, akár egy édes pohárkrémbe is kiváló. Használatával könnyedén télből a nyárban találhatjuk magunkat.
Ráadásul a hagyományosabb karácsonyi menübe is becsempészhetjük a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajtot. Készítsünk grillezett halételt egy kis salátával.
Keverjünk el 1dl olivaolajban 4 kanál bazsalikomos& fenyőmagos krémsajtot, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és egy teáskanálnyi mustárt és kész a mediterrán saláta kiváló dresszingje.
A teljes ízélményért az öntetet felhasználhatjuk halételek alapanyagaként is. Kanalazzuk a mártást egy tengeri hal hasüregébe, csomagoljuk be alufóliába, majd sütőbe pároljuk készre. Amikor kibontjuk a csomagolást, az illata mindenkit azonnal elbűvöl.
Aki bátor, akár le is cserélheti a megszokott fogásokat és házi sajtkrémes raviolit is készíthet.
Sajtkrémes ravioli
Elkészítéséhez 1 tojásra, fél kg lisztre és egy kevés vízre van szükségünk. Gyúrjuk össze a tésztát, majd nyújtsd ki, végül szaggassunk köröket belőle. Helyezzünk a körökre egy-egy kanál bazsalikomos & fenyőmagos krémsajtot, a széleit tapasszuk össze tojással és főzzük készre lobogó sós vízben. Végül tetszőleges mennyiségű paradicsomszósszal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.