A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Promóció

Fenyőmag és bazsalikom a karácsonyi menübe? Miért is ne!

Philadelphia
Halászlé, bejgli, kocsonya – a hagyományos karácsonyi menü elengedhetetlen kellékei, ám sokszor egyhangúnak érezhetjük. Íme, néhány izgalmas recept, ha már unjuk a régi ízeket, a nehéz fogásokat és szeretnénk valami könnyed újdonságot csempészni a feldíszített asztalra.

A Philadelphia idén elhozta a megoldást a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajttal. Mi magyarok még mindig kevésbé ismerjük, hogy mi mindenhez lehet kiváló alapanyag a fenyőmag, pedig az olasz konyha elengedhetetlen része. Már az ősember is fogyasztotta ezt a diós illatú, markáns ízű növényt, nem véletlenül. Az apró magvak értékes tápanyagban gazdagok és magas az energiatartalmuk.

A fenyőmag bazsalikommal párosítva a pesto klasszikus ízvilágát idézi, de a krémsajt lágyságával mégis több annál, hiszen nemcsak főételekhez, hanem desszertek alapanyagaként, akár egy édes pohárkrémbe is kiváló. Használatával könnyedén télből a nyárban találhatjuk magunkat.

Ráadásul a hagyományosabb karácsonyi menübe is becsempészhetjük a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajtot. Készítsünk grillezett halételt egy kis salátával.
Keverjünk el 1dl olivaolajban 4 kanál bazsalikomos& fenyőmagos krémsajtot, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és egy teáskanálnyi mustárt és kész a mediterrán saláta kiváló dresszingje.

A teljes ízélményért az öntetet felhasználhatjuk halételek alapanyagaként is. Kanalazzuk a mártást egy tengeri hal hasüregébe, csomagoljuk be alufóliába, majd sütőbe pároljuk készre. Amikor kibontjuk a csomagolást, az illata mindenkit azonnal elbűvöl.

Aki bátor, akár le is cserélheti a megszokott fogásokat és házi sajtkrémes raviolit is készíthet.

Sajtkrémes ravioli

Elkészítéséhez 1 tojásra, fél kg lisztre és egy kevés vízre van szükségünk. Gyúrjuk össze a tésztát, majd nyújtsd ki, végül szaggassunk köröket belőle. Helyezzünk a körökre egy-egy kanál bazsalikomos & fenyőmagos krémsajtot, a széleit tapasszuk össze tojással és főzzük készre lobogó sós vízben. Végül tetszőleges mennyiségű paradicsomszósszal tálaljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.