Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Promóció

Fenyőmag és bazsalikom a karácsonyi menübe? Miért is ne!

Philadelphia
Halászlé, bejgli, kocsonya – a hagyományos karácsonyi menü elengedhetetlen kellékei, ám sokszor egyhangúnak érezhetjük. Íme, néhány izgalmas recept, ha már unjuk a régi ízeket, a nehéz fogásokat és szeretnénk valami könnyed újdonságot csempészni a feldíszített asztalra.

A Philadelphia idén elhozta a megoldást a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajttal. Mi magyarok még mindig kevésbé ismerjük, hogy mi mindenhez lehet kiváló alapanyag a fenyőmag, pedig az olasz konyha elengedhetetlen része. Már az ősember is fogyasztotta ezt a diós illatú, markáns ízű növényt, nem véletlenül. Az apró magvak értékes tápanyagban gazdagok és magas az energiatartalmuk.

A fenyőmag bazsalikommal párosítva a pesto klasszikus ízvilágát idézi, de a krémsajt lágyságával mégis több annál, hiszen nemcsak főételekhez, hanem desszertek alapanyagaként, akár egy édes pohárkrémbe is kiváló. Használatával könnyedén télből a nyárban találhatjuk magunkat.

Ráadásul a hagyományosabb karácsonyi menübe is becsempészhetjük a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajtot. Készítsünk grillezett halételt egy kis salátával.
Keverjünk el 1dl olivaolajban 4 kanál bazsalikomos& fenyőmagos krémsajtot, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és egy teáskanálnyi mustárt és kész a mediterrán saláta kiváló dresszingje.

A teljes ízélményért az öntetet felhasználhatjuk halételek alapanyagaként is. Kanalazzuk a mártást egy tengeri hal hasüregébe, csomagoljuk be alufóliába, majd sütőbe pároljuk készre. Amikor kibontjuk a csomagolást, az illata mindenkit azonnal elbűvöl.

Aki bátor, akár le is cserélheti a megszokott fogásokat és házi sajtkrémes raviolit is készíthet.

Sajtkrémes ravioli

Elkészítéséhez 1 tojásra, fél kg lisztre és egy kevés vízre van szükségünk. Gyúrjuk össze a tésztát, majd nyújtsd ki, végül szaggassunk köröket belőle. Helyezzünk a körökre egy-egy kanál bazsalikomos & fenyőmagos krémsajtot, a széleit tapasszuk össze tojással és főzzük készre lobogó sós vízben. Végül tetszőleges mennyiségű paradicsomszósszal tálaljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.