Elkészítés:
1.) A leveles tésztát felengedjük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk.
2.) A tésztából kb. 12 négyzetet vágunk. (10 x 10 cm nagyságú legyen egy négyzet.)
3.) A négyzetek minden sarkát kb. 5 cm mélyen bevágjuk, majd a tészták közepébe 1 teáskanál lekvárt helyezünk.
4.) A négyzet sarkait a lekvár fölé, középre, egymásra hajtjuk, majd fogpiszkálóval megtűzzük.
5.) A kész szélforgókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és tojássárgás-tejes keverékkel megkenjük.
6.) Előmelegített sütőben kis lángon aranybarnára sütjük őket.
A lekvár egy része a meleg hatására ki fog folyni, de nem számít!
7.) Ha a tészta megsült, még forrón szedegessük le a szélmalmokat a papírról, és egy lapos tálon hagyjuk kihűlni.
7.) Porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.