Elkészítés: A vajastésztát kiolvasztjuk.
Az almákból kivágjuk a magházat, és héjastól lereszeljük nagylyukú reszelőn. Kevés zsemlemorzsát szórunk hozzá, ízesítjük mézzel, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, meghintjük porcukorra, és összedolgozzuk.
A deszkát belisztezzük, és a vajastésztát kinyújtjuk egyforma vastagságúra. Az egyik hosszabb felére halmozzuk a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Vigyázzunk, hogy sehol ne szakadjon ki, és ne legyen rajta rés.
Tepsibe olajat öntünk, amit szétkenünk, és ráhelyezzük a rétest. Lekenjük tojással, hogy szép barna legyen. 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mártást: tejet melegítünk, amibe a vaníliarúdból kikapart aromát keverjük, és felforraljuk. Vaníliás cukorral ízesítjük, és kikevert pudingporral sűrítjük. Tejszínnel dúsítjuk, és megszórjuk őrölt fahéjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.