Elkészítés: 1. Az összes összetevőt mérjük ki és tegyük a kenyérsütő gépbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. A kelesztőprogrammal készítsük el a tésztát.
2. Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral.
3. Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül. Nem kerek pogácsa alakokat kell szaggatni, hanem maradék nélkül szaggassunk szabálytalan formákat.
4. A kiszaggatott tésztákat egyenként olvasztott vajba mártjuk, majd alaposan a cukrozott dióba forgatjuk, végül szorosan a kivajazott formába tesszük.
5. Ha megtelt a forma, a maradék cukros dióval megszórjuk, és újabb 15 percen át kelesztjük.
6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd vaníliasodóval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.