Elkészítés: Az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és 5 dkg vajat a felfuttatott élesztővel, és addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától. 40-50 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, hüvelyujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk galuska méretűre. Minden galuskát olvasztott vajba mártunk, és egymás mellé rakjuk mélyebb edénybe, én csatos tortaformában csináltam. Miután egy réteg megvan, megszórjuk dióval, jöhet a következő réteg.
Pihentetjükmég egy keveset, majd 180 C-on megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.