Elkészítés: Egy magas falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 25 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a meleg vízzel fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a sóval félkeménységűre verjük habverővel, lassan beleszórunk 15 dkg porcukrot, és jó keményre verjük. A tojáshabot a krémre halmozzuk. A lisztet a keményítővel összevegyítjük, és lazán a habmasszához keverjük.
Az előkészített tepsibe töltjük, szétkenjük, és 30 percig sütjük. A sütő ajtaját az első 15 percben semmiképpen ne nyissuk ki. Ha kész, hagyjuk kihülni. Vágjuk 4 cm-es kockákra, majd keresztben félbe, s tegyük félre.
A töltelékhez öntsük a tejszínt és a csokoládét egy fém keverőtálba. Gőz felett kevergetve olvasszuk meg a csokit, hogy lágy, sima krémet kapjunk. Hagyjuk jól kihűlni, majd addig verjük, amíg könnyű és habos lesz. Töltsük be vele a piskótakockákat.
A mázhoz a porcukrot, a kakaóport és a vajat dolgozzuk össze alaposan, öntsünk bele annyi tejet, hogy jól tapadó mázat kapjunk. Mártsuk meg a kockákat a mázban, majd forgassuk a kókuszreszelékbe.
Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.