Elkészítés: Az aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a borba, fűszerezzük fahéjrúddal és szegfűszeggel.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
Sütőpapírra vagy esetleg konyharuhára sorban egymás mellé kiterírtjük a szalonnaszeleteket úgy, hogy kb. fél centire fedjék egymást, majd rárakjuk a csirkemellszeleteket is, amiket sózunk, borsozunk. Végül az aljába 2 sorban rárakjuk a lecsöpögtetett aszalt szilvát. A sütőpapír vagy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megsütjük, az első 20 percben letakarva.
Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A maradék borban ázó aszalt szilvából kiszedjük a fahéjrudat és a szegfűszeget. Lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk, amíg jó sűrű nem lesz. Aki édesen szereti, kis cukrot tehet bele.
Köretnek rizst vagy hasábburgonyát ajánlok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.