Elkészítés: A tepsit sütőpapírral kibélelem. A sütőt grillfokozatra állítom, 220 fokra előmelegítem.
A vajat kis edényben felolvasztom, kissé hűlni hagyom. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek. A marcipánból 3 dkg-ot nagylyukú reszelőn lereszelek, a többit félreteszem. A reszelt marcipánt, cukrot, vaníliát, csipetnyi sót az olvasztott vajjal keverőtálba halmozom. A háztartási robotgép habverőjével 5-6 perc alatt fényes, könnyű krémmé keverem, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadom a tojások sárgáit. Alaposan elkeverem. Óvatosan hozzászitálom a lisztet – könnyű tésztává keverem. Végül hablapát segítségével beleforgatom a fehérjéből vert habot.
A kész masszából 2 evőkanálnyit egyenletesen elosztok a tepsiben. 4 percre beteszem a forró sütőbe. Mikor már aranyszínű a felszíne, kiveszem, újabb 2 evőkanál tésztát osztok el rajta egyenletesen. Újabb 4 percre visszateszem a sütőbe, mikor ez a réteg is megsült, jöhet az újabb 2 evőkanálnyi tészta. Egészen addig, amíg el nem fogy a tálból. Ez a mennyiség 6-7 rétegre elegendő.
A kész tésztalap tetejét kevés porcukorral meghintem. Rácson kissé hűlni hagyom, majd megfelezem. Az egyik tésztalapot megkenem 1,5-2 evőkanál nem darabos sárgabaracklekvárral, majd ráillesztem a másik tésztadarabot úgy, hogy tökéletesen fedjék egymást. Az immár 12-14 rétegű sütemény tetejére sütőpapírt borítok, majd egy vágódeszkát helyezek rá. Néhány méretes könyvvel (összesen kb. 2 kg-mal) lenyomtatom. 1 órát állni hagyom. Így tökéletesen egymáshoz tapad a két sokrétegű tésztalap, a sütés közben keletkezett esetleges egyenetlenségek kisimulnak.
A nehezék eltávolítása után két porcukorral enyhén meghintett sütőpapírlap között akkorára nyújtom a marcipánmasszát, hogy kényelmesen bevonhassam a keskeny tésztahasábot. A sütemény tetejét megkenem a maradék baracklekvárral, erre illesztem a marcipánbevonatot. Kissé lenyomkodom.
A süteményt éles késsel 2,5 cm-es kockákra darabolom. Akár már így is tálalható, de ünnepi külsőt a csokoládémáz és a dekoráció kölcsönöz neki, ráadásul a máz óvja is a kiszáradástól.
A csokoládét feldarabolom, a tejszínnel együtt kis edényben felolvasztom, majd hozzáadom a 2 dkg vajat, hogy szép fényes legyen a máz. Egy kenőkés segítségével minden kockát bevonok csokoládéval. Zsírpapírral borított deszkán hagyom dermedni. A már bevont kockák tetejére egy-egy ezüst szívet vagy gyöngyöt biggyesztek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.