Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Baumkuchen-minyon recept
recept
Mester

Baumkuchen-minyon

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 02. 14.
Hozzávalók
8dkg porcukor (átszitált)
4db tojás (nagyméretű egész )
12dkg vaj (ebből 10 dkg olvasztott )
1rúd vanília (kikapart magjai)
1teáskanál narancshéj (szárított, őrölt )
1csipet
10dkg marcipánmassza (nyers)
3evőkanál sárgabaracklekvár (házi készítésű)
10dkg étcsokoládé (min. 60 %-os kakaótartalommal)
1dl tejszín (20%-os zsírtartalommal)
csokoládégyöngyök (opcionális)(ezüst )
3evőkanál porcukor (átszitált)

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit sütőpapírral kibélelem. A sütőt grillfokozatra állítom, 220 fokra előmelegítem.

A vajat kis edényben felolvasztom, kissé hűlni hagyom. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek. A marcipánból 3 dkg-ot nagylyukú reszelőn lereszelek, a többit félreteszem. A reszelt marcipánt, cukrot, vaníliát, csipetnyi sót az olvasztott vajjal keverőtálba halmozom. A háztartási robotgép habverőjével 5-6 perc alatt fényes, könnyű krémmé keverem, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadom a tojások sárgáit. Alaposan elkeverem. Óvatosan hozzászitálom a lisztet – könnyű tésztává keverem. Végül hablapát segítségével beleforgatom a fehérjéből vert habot.

A kész masszából 2 evőkanálnyit egyenletesen elosztok a tepsiben. 4 percre beteszem a forró sütőbe. Mikor már aranyszínű a felszíne, kiveszem, újabb 2 evőkanál tésztát osztok el rajta egyenletesen. Újabb 4 percre visszateszem a sütőbe, mikor ez a réteg is megsült, jöhet az újabb 2 evőkanálnyi tészta. Egészen addig, amíg el nem fogy a tálból. Ez a mennyiség 6-7 rétegre elegendő.

A kész tésztalap tetejét kevés porcukorral meghintem. Rácson kissé hűlni hagyom, majd megfelezem. Az egyik tésztalapot megkenem 1,5-2 evőkanál nem darabos sárgabaracklekvárral, majd ráillesztem a másik tésztadarabot úgy, hogy tökéletesen fedjék egymást. Az immár 12-14 rétegű sütemény tetejére sütőpapírt borítok, majd egy vágódeszkát helyezek rá. Néhány méretes könyvvel (összesen kb. 2 kg-mal) lenyomtatom. 1 órát állni hagyom. Így tökéletesen egymáshoz tapad a két sokrétegű tésztalap, a sütés közben keletkezett esetleges egyenetlenségek kisimulnak.

A nehezék eltávolítása után két porcukorral enyhén meghintett sütőpapírlap között akkorára nyújtom a marcipánmasszát, hogy kényelmesen bevonhassam a keskeny tésztahasábot. A sütemény tetejét megkenem a maradék baracklekvárral, erre illesztem a marcipánbevonatot. Kissé lenyomkodom.

A süteményt éles késsel 2,5 cm-es kockákra darabolom. Akár már így is tálalható, de ünnepi külsőt a csokoládémáz és a dekoráció kölcsönöz neki, ráadásul a máz óvja is a kiszáradástól.

A csokoládét feldarabolom, a tejszínnel együtt kis edényben felolvasztom, majd hozzáadom a 2 dkg vajat, hogy szép fényes legyen a máz. Egy kenőkés segítségével minden kockát bevonok csokoládéval. Zsírpapírral borított deszkán hagyom dermedni. A már bevont kockák tetejére egy-egy ezüst szívet vagy gyöngyöt biggyesztek.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük! További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.