Elkészítés: A tokányfélékhez a húst 5-6 cm hosszú, ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, a rostokra merőlegesen.
Lábosban zsírt melegítünk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és állandó keverés közben aranysárgára pirítjuk. Fölengedjük egy kevés vízzel vagy csontlével, és lassan zsírjára pirítjuk.
Hozzáadjuk a csíkokra darabolt húst. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a törött borsot. Gyakori kevergetéssel addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Egy kevés csontlével vagy vízzel újból felöntjük. Ezt a szakaszos párolást, illetve pirítást többször végezzük el, mert így alakúlnak ki a tokány értékes pörzsanyagai és jellegzetes színe, sűrű leve. Mikor a hús majdnem puhára párolódott, újból zsírjára pirítjuk. Egy kevés paradicsompürét adunk hozzá. A paradicsompürével rozsdabarnára pirítjuk, majd felöntjük fehérborral és egy kevés csontlével. Lassan készre pároljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges utánaízesítünk.
A jó borsos tokány sűrű, tartalmas, rozsdabarna színű.
Köretnek párolt rizst vagy sós burgonyát adunk.
Jóétvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.