Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Borsos tokány II. recept
recept
Bonyolult

Borsos tokány II.

45 perc
0 adag
Átlagos
3.5
2007. 05. 17.

Elkészítés

Elkészítés: A tokányfélékhez a húst 5-6 cm hosszú, ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, a rostokra merőlegesen.

Lábosban zsírt melegítünk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és állandó keverés közben aranysárgára pirítjuk. Fölengedjük egy kevés vízzel vagy csontlével, és lassan zsírjára pirítjuk.

Hozzáadjuk a csíkokra darabolt húst. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a törött borsot. Gyakori kevergetéssel addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Egy kevés csontlével vagy vízzel újból felöntjük. Ezt a szakaszos párolást, illetve pirítást többször végezzük el, mert így alakúlnak ki a tokány értékes pörzsanyagai és jellegzetes színe, sűrű leve. Mikor a hús majdnem puhára párolódott, újból zsírjára pirítjuk. Egy kevés paradicsompürét adunk hozzá. A paradicsompürével rozsdabarnára pirítjuk, majd felöntjük fehérborral és egy kevés csontlével. Lassan készre pároljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges utánaízesítünk.

A jó borsos tokány sűrű, tartalmas, rozsdabarna színű.

Köretnek párolt rizst vagy sós burgonyát adunk.

Jóétvágyat!

Megjegyzés
A receptet Kiskukta2 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3.5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Kálvinista mennyország
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi koszorú
Recept
Rafinált

Ehető adventi koszorú

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással
Recept
Egyszerű

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A legfinomabb gesztenyekrémleves
Recept
Egyszerű

A legfinomabb gesztenyekrémleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással
Recept
Mester

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Osztrák császármorzsa
Recept
Egyszerű

Osztrák császármorzsa

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Friss receptek

Kálvinista mennyország recept
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal recept
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi koszorú recept
Recept
Rafinált

Ehető adventi koszorú

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással recept
Recept
Egyszerű

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb gesztenyekrémleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással recept
Recept
Mester

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Osztrák császármorzsa recept
Recept
Egyszerű

Osztrák császármorzsa

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Pestós cukkinispagetti sült csirkemellel recept
Recept
Egyszerű

Pestós cukkinispagetti sült csirkemellel

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cseresznyés kiflikoch recept
Recept
Egyszerű

Cseresznyés kiflikoch

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

A tökéletes flódni recept
Recept
Bonyolult

A tökéletes flódni

120 perc
|
8 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.