Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt puhára. Ezután szűrjük és csepegtessük le.
A tésztát szintén főzzük puhára enyhén sós vízben, majd csepegtessük le (arra figyeljünk, hogy ne főzzük túl a tésztát).
A besamelmártáshoz hevítsünk fel 4 dkg vajat, majd szórjuk rá a a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre (vigyázzunk, hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen). Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet. Addig keverjük, hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Ezután tegyük vissza a tűzre, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás. Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk pár percig hűlni.
Ezután keverjük a besamelhez a maradék vajat és a tejszínt, majd egy szűrőn szűrjük át, hogy sima, selymes állagú mártást kapjunk(én átszűrtem, de ettől el is tekinthetünk).
A megfőtt tésztát és a brokkolit tegyük bele egy nagyobb tálba, majd öntsük rá az elkészült besamelmártást. Óvatosan forgassuk össze.
Egy sütőformát vagy tepsit kenjünk ki alaposan vajjal, majd öntsük bele a mártással összekevert brokkolis tésztát. Reszeljünk rá ízlés szerint sajtot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a sajt ráolvad, és szép színt kap.
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.