Elkészítés: A káposztát kissé átöblítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk.
A savanyú káposztára öntjük a levest, megszórjuk a kakukkfűvel, és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk.
A burgonyagombóchoz a burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, meghámozzuk, és amíg még meleg, összetörjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. (A kisült szalonna zsírját is a leveshez önthetjük.) A krumplit összedolgozzuk a tojással, a rétesliszttel, a grízzel meg a vajjal. Sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük. Végül belekeverjük a pirított szalonnát és a petrezselymet. Ne keverjük sokáig, hogy a tészta ne nyúlósodjon meg.
A masszából nedves kézzel 2 cm átmérőjű, kis gombócokat formázunk, enyhén sós vízben (vagy akár a levesben) 6-8 perc alatt kifőzzük. (A gombócokat önmagában is fogyaszthatjuk, ilyenkor kínáljunk mellé zeller- vagy paradicsommártást.)
A maradék szalonnát ropogósra pirítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát.
A gombócokat és a káposztát tányérra rendezzük, rászórjuk a szalonnás hagymát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.