Előkészítés: Megtisztítjuk, és megmossuk a sárgarépát és a halványító zellert, mindkettőt széles csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. A tojást keményre főzzük. A búzadarát kb. dupla mennyiségű forró sós vízzel leöntjük, hagyjuk megduzzadni, majd kihűtjük.
Elkészítés: Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a sárgarépát, a zellert, és kb. 5 perc alatt ropogósra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni. Nagyobb salátástálba beleöntjük a kihűlt zöldséget, rászórjuk a zöldhagymát. Hozzáadjuk a búzadarát, melyet két tenyerünk között szétdörzsölünk, hogy ne legyen csomós. Megszórjuk sóval, borssal, a csipet őrölt szerecsendióval, megöntözzük a citromlével, és jól összekeverjük. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, apróra vágjuk. A salátát a paradicsomszeletekkel, a tojásgerezdekkel díszítve, a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 291 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.