Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágva üvegesre sütjük, ha kevés a kisült zsír, akkor 1 evőkanálnyi sertészsírral pótolhatjuk. Mielőtt a szalonna teljesen kisülne, a hagymát rászórjuk, pár percig pirítjuk, majd a lemosott és lecsepegtetett babot is hozzáadjuk, rátördeljük az erős paprikát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1-2 cm-re ellepje, jól elkeverjük.
Kb. 1-1,5 óra főzés után hozzáadjuk a széttördelt darált húst, a paradicsompürét és a szétzúzott fokhagymát. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és a 1/2 doboznyi csemege kukoricát. Jól összeforraljuk Kevergessük közben, nehogy odaégjen. Ha nagyon sűrűnek találnánk, felönthetjük pár dl vízzel. Időközben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A sózásra ügyeljünk, a szalonna is sós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.