Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágva üvegesre sütjük, ha kevés a kisült zsír, akkor 1 evőkanálnyi sertészsírral pótolhatjuk. Mielőtt a szalonna teljesen kisülne, a hagymát rászórjuk, pár percig pirítjuk, majd a lemosott és lecsepegtetett babot is hozzáadjuk, rátördeljük az erős paprikát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1-2 cm-re ellepje, jól elkeverjük.
Kb. 1-1,5 óra főzés után hozzáadjuk a széttördelt darált húst, a paradicsompürét és a szétzúzott fokhagymát. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és a 1/2 doboznyi csemege kukoricát. Jól összeforraljuk Kevergessük közben, nehogy odaégjen. Ha nagyon sűrűnek találnánk, felönthetjük pár dl vízzel. Időközben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A sózásra ügyeljünk, a szalonna is sós.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.