Elkészítés: A csicsókát és az újhagymát megtisztítom, előbbit felkockázom, a hagymát vékonyra szelem. Előkapok a kredencből egy kisebb leveses fazekat, beledobom a csicsókát és az újhagymát, felöntöm 1 liter vízzel, beleadom a leveskockát, ízlés szerint sózom, meghintem őrölt fehérborssal, felforralom, majd lassú tűzön hagyom még gyöngyözni, amíg rendesen megfőnek a benne lévők.
Előkapom a merülő turmixot, összedolgozom. A főzőtejszínt alaposan elkeverem a keményítővel, hozzáadom a leveshez, ha kell, még utána ízesítem. Összefőzöm, de már nem forralom.
Frissen, melegen tálalom a vendégeknek, én jobban kedvelem, ha kihűlt. Pirított zsemlekockával, reszelt sajttal kicsit megdobhatjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.