Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csicsóka

Receptek csicsóka hozzávalóval

Leírás

A csicsóka leginkább a krumplihoz hasonlítható, annak ellenére, hogy növénytanilag a napraforgóhoz áll közel. Észak-Amerikából származik, az indiánok közkedvelt alapanyaga volt, ami többek között igénytelenségének köszönhető. Európában a 17. században kezdett el terjedni, először a két gasztro nagyhatalomban, Olaszországban és Franciaországban. 

A csicsóka manapság az egyik legnépszerűbb bio hozzávaló, ugyanis annyira igénytelen növény, hogy permetezni sem kell. A szegények krumplija néven is hivatkoznak erre a hozzávalóra, amiből meglepően sokféle ételt lehet készíteni, nagyon egyszerűen. További népi nevei: csókapityók, földialma, tótrépa. Próbáld ki csicsókás receptjeinket!

Mikor vedd?

A csicsóka szezonja télen van, ebben az időszakban érdemes piacon is keresni.

Hogyan tárold?

Ideálisan hűvös, párás helyen kell tárolni. Műanyag zacskóban tovább eláll, azonban vékony héja miatt nem bírja olyan sokáig, mint a hagyományos burgonya.
Tápérték(100 g)
73 kcal Energia
0 g Zsír
15.8 g Szénhidrát
2 g Fehérje
Csicsóka receptek (48 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.