A csicsókákat megpucolom, félig megfőzöm, a töltelék összetevőit összekeverem.
A paprikák csumáját eltávolítom, a hegyes paprikát hosszában félbevágom.a paradicsomokat leskalpolom, belsejüket kikanalazom, a feldarabolt skalppal együtt a túrókeverékhez adom. Újra összekeverem, megtöltöm vele a paprikákat és a paradicsomokat, betekerem őket a baconszalonnával.
Egy nagyobb serpenyőbe olajat locsolok, belerakom a felszeletelt csicsókát, fűszerezem, majd a megtöltött paprikákat és paradicsomokat, s beteszem a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe, s megsütöm.
Tálaláskor szedek a tányérra egy-egy paprikát, paradicsomot, valamint csicsókát. Díszítem chilvel és petrezselyemmel.
Időszükséglet: 83 (60 perc)
Nehézség: 77 (egyszerű)
Árkategória: 74 (közepesen költséges)
Személyes hozzáfűzés: Régen a szegény emberek tápláléka volt, ma drágább, mint a krumpli. Hívják még édes krumplinak is, de ez nem azonos a batátával (az még drágább!).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.