A csicsókát folyó víz alatt megsúroljuk, és apró kockákra vágjuk (nem kell meghámozni).
A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csicsókát és a kakukkfüvet, megsózzuk, elkeverjük, és felöntjük 1,5 l vízzel vagy az alaplével. Addig főzzük, míg a csicsóka puhulni kezd (figyeljünk, mert gyorsan megfő!).
Közben a joghurtot vagy tejfölt elkeverjük a liszttel, és a leves meleg levéből kis adagokkal, kanalanként felhígítjuk, majd a csicsókához hozzáadjuk. Találáskor snidlinggel díszítjük.
Megjegyzés
Nyáron hidegen is fogyasztható, nagyon finom frissítő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.