A csőben sült karfiol elkészítéséhez a tésztát a csomagoláson olvasható leírás szerint lobogó sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
Közben a karfiolt a levelek eltávolítása után apró rózsákra szedjük, és leöblítjük, lecsepegtetjük. A karfiolrózsákat jól megsózott, forrásban levő vízben főzzük 5 percig, majd szűrőben jeges vízbe merítjük és jól lecsepegtetjük.
A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát présen átnyomjuk, a sonkát apró kockákra vagy vékony csíkokra metéljük. A kétféle hagymát a serpenyőben felhevített olvasztott vajon megizzasztjuk 3-4 perc alatt, majd megszórjuk a liszttel, és enyhén lepirítjuk. Felöntjük a tejjel, az alaplével, valamint a tejszínnel, és csomómentesre keverjük. Kevergetve felforraljuk, és sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben egyenletesen kikenünk egy felfújtformát vagy tűzálló tálat. Beletesszük a lecsepegtetett tésztát és karfiolt, óvatosan összeforgatjuk a sonkával, majd meglocsoljuk a szósszal. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.