Az alaposan ledörzsölt vagy lekapargatott és megmosott csicsókagumókat 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk.
A fazékban felhevített vajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csicsókát, majd rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük egy pohár fehérborral és az alaplével, majd felforraljuk, és addig főzzük, amíg a csicsóka megpuhul. Ezután belekeverjük a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Végül botmixerrel pürésítjük, és pár csepp citromlével, valamint sóval, borssal ízesítjük.
A csipszhez a meghámozott, megmosott és leszárított csicsókát nagyon vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. Egy lábasba 3 cm magasan olajat öntünk. A felhevített olajban a csicsókaszeleteket ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
A levest felforrósítjuk, és a tejföllel dúsítjuk. Adagonként tányérokba merjük, és az enyhén megsózott csicsókacsipsszel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.