Elkészítés: A kicsontozott csirkemelleket ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Fűszersóval megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, 1 éjszakát zárt edényben, hűtőben pácoljuk.
Másnap a sajtokat lereszeljük. Egy kerek jénai tálat kibélelünk szeletelt szalonnával. Lisztbe, felvert tojásba és az összekevert, kétféle sajtba panírozzuk a csirkemellcsíkokat. Szép körben rárakjuk a szalonnára a jénaiba, amíg el nem fogy a hús. Ha kilóg a tálból a bacon, betakarjuk a tetejét, sőt hagyhatunk 2-3 szeletet a hús tetejére.
Közepesen meleg sütőben addig sütjük, míg a bacon piros nem lesz, és elválik az edény szélétől.
Ha egy kissé kihűlt, fejjel lefelé kiborítjuk egy salátalevéllel díszített tálra, kerek tortát kapunk, úgy is szeleteljük. Bármilyen körettel tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.