Elkészítés: 1. Előkészítjük a csülköket. Sózzuk, fűszerezzük. 20-30 percig állni hagyjuk (fél nap is belefér).
2. Az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, a tepertőt zsírjából kiszedjük.
3. A húst beáztatott Pataki tálba fektetjük, nyakon öntjük a szalonna kisült zsírjával, lefedve hideg sütőbe toljuk, és magas hőmérsékleten (kb. 200 fok) 1 órán keresztül pároljuk.
4. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk.
5. A félig megsült csülökre rétegezzük a burgonyát, a cikkekre vágott hagymát és a szalonnát. Lefedve további 1 órán át sütjük. Közben saját zsírjával meglocsolhatjuk.
6. Megszórjuk petrezselyemmel, majd további fél óra alatt fedő nélkül pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.