Előkészítés: A csülköket gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és akkora fazékba tesszük, hogy kb. 2 liter vízzel fel tudjuk önteni. A sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk.
Elkészítés: A csülökre öntjük a vizet, beletesszük a zöldségeket, megsózzuk, teszünk bele pár szem egész borsot, a borecetet és a csípős paprikát. Lassú tűzön felforraljuk, majd ha felforrt még lejjebb vesszük a lángot és gyöngyöző forrással kb. 3 óra hosszat főzzük. Levesszük a tűzről, kivesszük a húst, majd a levet visszatesszük és felforraljuk. A zselatinport kevés hideg vízben feloldjuk, majd a forrásban lévő léhez keverjük. Pár percig forraljuk, levesszük a tűzről, és kb. 20 percig ülepedni hagyjuk. Ezután tiszta, ritka szövésű kendőn óvatosan átszűrjük, nehogy a lé zavaros legyen. A csülköket kicsontozzuk, a húst felszeleteljük, tányérokba szétosztjuk, ráöntjük az átszűrt levet, és jól lehűtjük. A hűtőben addig dermesztjük, amíg a leve megkocsonyásodik. Ecetes tormával, citrommal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.