Elkészítés: Pár szép szem epret tegyünk félre a díszítéshez, a többit összepépesítjük annyi cukorral, ami kedvünk szerint beédesíti. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukros eperrel. Egy mély, kerek tálat keresztben kibélelünk fóliával, hogy mindenhol befedje.
Meglangyosítjuk a tejet, egy tálban összekeverjük a brandyvel. Ebbe mártogatjuk egy pillanatra a piskótákat, körberakjuk vele a tálat, és egy réteg krémet kenünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, míg van hozzávaló. Hagyjunk meg egy adag krémet a végén, mert azzal húzzuk be a másnap kiborított félgömb alakú süteményünket.
Amikor elfogyott minden, a fólia végeit a sütemény tetejére húzzuk, hogy ne száradjon ki, egy lapos, nagy tányért tegyünk a tetejére nehezéknek. Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Másnap a fóliát lehajtva a lapos oldaláról kiborítjuk, nem a kukába, hanem egy méretben hozzá illő lapos tálra. Bevonjuk a maradék krémmel, díszítjük a félbevágott, félretett szép eperszemekkel, néhány mentalevéllel is feldobhatjuk a látványt!
Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, torta módon szeleteljük. Ilyenkor nyáridőben pompás kísérője egy délutáni kávénak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.