Elkészítés: A tésztát a csomagoláson előírtaknak megfelelően kivettem a frizsiderből, majd kissé kinyújtottam. A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A piteforma alját sütőpapírral béleltem. Erre helyeztem a leveles tésztát. Óvatosan belenyomkodtam, villával megszurkáltam, majd egy újabb sütőpapírral borítottam. Erre szórtam a sütési nehezéket (ez lehet bármilyen száraz hüvelyes, de akár rizs is). 15 percre betettem a sütőbe. Ez az úgynevezett vaksütés azért fontos, hogy egyrészt a tésztát ne áztassa el majd a töltelék, másrészt hogy egyenletesen lapos maradjon a tészta.
A töltelékhez a tejszínt és a tejet az egész tojásokat, a vanília kikapart magjait a cukorral és a narancslikőrrel keverőtálba adagoltam. Kézi habverővel alaposan elkevertem.
Az epreket vékonyan felszeleteltem. A narancsot meghámoztam, vékonyan felkarikáztam, majd mindet félbevágtam.
Az elősütött tésztáról a sütőpapír segítségével leemeltem a sütési nehezéket. Beleöntöttem a vaníliás-tejszínes keveréket, és további 20-22 percre visszatettem a sütőbe. Akkor van kész, ha a töltelék már nem folyik, de kissé még rezeg. Túlsütni nem szabad, mert akkor nem lesz krémes a töltelék!
A kész tarte-ot kivettem a sütőből, és elrendeztem rajta a gyümölcsöket. A zselatint a vízzel elkevertem, egy kenőecset segítségével megkentem a gyümölcsök tetejét. Aki nem szereti, elhagyhatja, de a hűtés ideje alatt a gyümölcsök ebben az esetben sokat vesztenek a színükből, kissé összeesnek.
A második sütés ideje alatt néhány perc alatt, zsiradék nélküli serpenyőben megpirított mandulaszeletekkel megszórtam a kész tarte tetejét. Szobahőmérsékleten hagytam tökéletesen kihűlni, majd tálalásig hűtőszekrényben tartottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.