Elkészítés: Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a fahéjat, elkeverjük, majd hozzátesszük a langyos tejet, sót, az olvasztott vajat és az egész tojást, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel bedagasztjuk a tésztát, majd lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Készítsünk elő egy 12 darabos muffinsütőt. Fontos, hogy szellősen rakjuk a formába a rózsákat, mert kelés és sülés közben nagyon sokat nőnek a rózsák.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettéosztjuk, majd egyenként vékonyra (kb. 2 mm) kinyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kör szaggatóval szirmokat szaggatunk belőle. 1 rózsához kb. 14-15 szirmot számoljunk. A szirmok egyik felét kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, hogy megakadályozzuk a szirmok összetapadását kelés közben.
A nem vajas részénél fogva formáljuk meg a rózsákat, azaz tekergessük egymás köré a szirmokat úgy, hogy a vajas része legyen a nyíló rész.
Tegyük a kész rózsát a muffinsütő mélyedésébe (papír kapszli).
Kelesszük duplájára, majd kenjük le egy lágyan felvert tojással, szórjuk meg alaposan cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.