Elkészítés: A lisztet keverőtálba szitáltam, az élesztőt belemorzsoltam, a többi hozzávalóval - a tej fokozatos adagolásával - kelt tésztát dagasztottam. Letakartam, meleg helyen kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, kb. ujjnyi vastagra nyújtottam, egy 7-8 cm-es formával kiszaggattam. A maradékot is összegyúrtam és kiszaggattam. Letakarva, kb. 25 percig langyos helyen pihentettem.
Az olajat felhevítettem, a tésztából félretett kis darabbal előbb próbasütést végeztem, a fánkok tetejét középen az ujjammal benyomtam, és a benyomott felével lefelé tettem a forró olajba. Egyszerre csak annyit, hogy legyen helye a növekedésre, az olajat se hűtse le. Lefedve sütöttem (hasznos üvegtetős fedőt használni, mert látható, hogy mennyire sül az alsó része), majd megfordítottam, fedő nélkül sütöttem tovább, oldalanként kb. 1-1 percig.
Papírtörlőre szedegettem, porcukorral meghintve és baracklekvárral tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.