Elkészítés: A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját 1 kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.
Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kidolgozom a tésztát, lelisztezem. Hagyom kelni meleg helyen.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.
Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.
Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eperdzsemet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.