Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedem, lobogó sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, a borral felöntve merülő turmixszal pépesítem.
Egy nagyobb lábasban felmelegítem a vajat, a lisztet hozzáadva világos, csomómenetes rántást készítek, amibe lassan, több részletben, állandó kevergetés közben beleadagolom a tejszínt. Közepes tűzön besűrítem. Nagyon fontos, hogy csomómenetes legyen!
A tűzről lehúzva hagyom kissé hűlni, majd óvatosan hozzákeverem a tojássárgákat és a fehérboros pépesített brokkolit. Sózom és borsozom, összedolgozom. Közben a tojásfehérjéket kevés sóval sűrű habbá verem, apránként a brokkolis masszámhoz adom, óvatosan átkeverve.
Kivajazok, gyengén lisztezek egy sütőtálat, ebbe adagolom brokkolis költeményemet, szépen eloszlatom a tálban, ami akkora kell, hogy legyen, hogy csak félig, háromnegyedig teljen meg. 160-170 fokosra előmelegítem a sütőt, egy nagyobb tepsiben az aljába vizet teszek, a brokkolis sütőtálamat e fölé helyezem a rácsra, légkeveréssel 20 perc alatt készre sütöm.
Frissen, melegen tálalom önálló ételként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.