Elkészítés: 1. A garnélafarkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.
2. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a kockára vágott pórét, répát és zellert. Jól lepirítjuk, ha a páncél kipirosodott, akkor felöntjük fehérborral, és visszaforraljuk a felére, hozzáadjuk a sáfrányt, a mustármagot és a koriandermagot.
3. 3 dl vízzel leforrázzuk a garnélákat, majd ezzel a lével felöntjük a levest, és 15-20 percet főzzük.
4. Páncélostul, zöldségestül leturmixoljuk, majd átszűrjük (nem baj, ha egy picit darabos). Hozzáöntjük a tejszínt, még egyet forralunk rajta, ha kell, keményítővel besűrítjük.
5. Tálkákba rakjuk, és a tetejére fejenként 3-4 darab garnélát teszünk. Sáfrányos szeklicével és tejföllel dekorálhatjuk
Elkészítés: 30 perc
Fogyasztható: azonnal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.