Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét csipet sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor elolvad. Belekeverjük a citromhéjat is. A tojássárgáját kikeverjük a liszttel és a keményítővel, majd lazán belekeverjük a fehérjehabot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a csokoládé felét lereszeljük. A gyümölcsöt megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd a felét botmixerrel pürésítjük. A zselatint beáztatjuk. A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a szederpürét és a lereszelt csokoládét. A zselatint kinyomkodjuk, kevés meleg vízben feloldjuk, és 2 evőkanál szederkrémmel elkeverjük, majd a krém egészéhez adjuk.
A tésztából nagy szaggatóval (6-7 cm) köröket vágunk. A krém felét elosztjuk a korongok 1/3 részén, ráfektetünk ismét 1-1 tésztakorongot, majd a maradék krémet elosztjuk rajtuk, és befedjük a maradék piskótával. 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
A maradék csokoládéból forgácsokat készítünk (vagy ezt is lereszeljük). A süteményt a fehér csokoládéval és a maradék szederrel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.