Elkészítés: Az élesztőt tejben kis cukorral felfuttatjuk, majd a többi anyaggal lágy tésztát kell készítünk. Kb. 40 percig betakarva pihentetjük, közben kétszer átgyúrjuk. Ujjnyi vastagágúra nyújtjuk, és kb. 3 cm-es egyforma csíkokat vágunk. Majd csavart rúddá formázzuk(ellentétes irányba sodorjuk). 30-40 percig kelesztjük. A felületét tejjel lekenjük, és sóval, esetleg köménnyel, fűszerekkel, pörccel megszórjuk.
Középmeleg sütőben sütjük. Forrón a felületét lekenjük fokhagymás olajjal (1 dl olajba kb. 3 gerezd fokhagymát nyomunk).
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.