Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk a lisztet, rászórunk 1 teáskanál cukrot. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, negyedét meglangyosítjuk, és az élesztőre öntjük. Villával, kevés lisztet hozzákeverve eldolgozzuk. Vékonyan megszórjuk liszttel, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A mandulát összevágjuk. Az oranzsátot kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A kelesztés után a lisztre öntjük a maradék tejszínes tejfölt, a cukrot, a lágy vajat, a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük a mazsolát, a mandulát, az oranzsátot, a kókuszreszeléket, és letakarva újabb 30 percig kelesztjük. A tésztát átgyúrjuk, egyötödét félretesszük. A maradékot három egyenlő részre osztjuk, és egyforma nagyságú és hosszúságú rudakká sodorjuk. A rudakat összefonjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, kis csillagokat szaggatunk ki belőle, és megdíszítjük vele a kalács tetejét. A tésztát letakarjuk, és még 45 percig kelesztjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit, ráemeljük a fonatot. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, és megkenjük vele a kalács tetejét. Megszórjuk mandulaforgáccsal, és a sütőben kb. 40 percig sütjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 301 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.