Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, majdapró kockákra vágjuk őket. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a gyümölcsöt.
Ízlés szerint hozzáadjuk cukrot, a vaníliás cukrot, beletesszük a szegfűszeget és fahéjat, majd belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét. Addig főzzük, míg az alma teljesen megpuhul (kb. 15 perc).
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett az almához csorgatjuk. Kevergetve főzzük még pár percig, amíg kellően besűrűsödik a szósz, majd langyosra hűtjük.
Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, desszertekhez, de önmagában is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.