Elkészítés: A tejszínt a cukorral és a vajjal tapadásmentes lábosban lassú tűzön melegíteni kezdem, mikor forrni kezd, hozzáadom a sót, a gyömbért, a fahéjat és a narancslikőrt. Mikor felforrt, félrehúzom a tűzről, beleszórom az aprított diót, mandulát, narancshéjat és kandírozott cseresznyéket. Jól elkeverem, majd rászórom a lisztet, amivel szintén alaposan összeforgatom. Nagyjából 15 percet hűlni hagyom.
Közben előkészítek 2 nagy gáztepsit. Mindegyiket sütőpapírral borítom.
A már langyos masszából púpozott teáskanálnyi halmokat formálok a tepsire, jókora távolságot hagyva a kis kupacok között, mert sütés közben valamennyit terebélyesednek majd – a kanál hátával kissé ellapítom őket.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. A már meleg sütőben nagyjából 15 perc alatt megsülnek. Akkor vannak készen, ha szélük csipkeszerű mintázatot vesz fel és kissé megpirul. Lapos késsel tapadásmentes papírral vagy sütőpapírral borított rácsra helyezem a kis korongokat. Ilyenkor még nagyon lágyak, könnyedén igazítható a formájuk, ha nem teljesen szabályos koronggá sültek volna. Nagyjából 15-20 perc alatt megszilárdulnak.
Ekkor minden korongot megfordítok úgy, hogy egyenes, lapos talpuk kerüljön felülre.
Egy lábosban vizet melegítek, fölé helyezem egy kis tálban az apróra tördelt csokoládét, ami néhány perc alatt felolvad. A már olvadt csokoládéhoz keverem a hideg vajat. Egy lapos késsel minden florentin egyenes felét csokoládéval vonom be, majd egy villa segítségével hullámokat rajzolok bele. Így kapják meg jellegzetes mintás talpacskájukat. Szilárdulásig szobahőmérsékleten pihentetem. Jól lehűtve kínálom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.