Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni. Félidőben kanalanként hozzáadjuk a cukrot (közben folyamatosan dolgozzon a habverő), és egészen kemény habbá verjük. Folyamatos működés mellett a tojássárgákat is egyenként hozzáadjuk, mindig megvárva, hogy alaposan elkeveredjenek. A liszt következik: ezt is kanalanként adjuk hozzá, folyamatos habverés mellett. Végül jön a kakaópor, ugyanígy. Ha homogén lett a massza, kikapcsoljuk a gépet, és hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Ezt már egy faspatulával keverjük el, óvatosan, hogy ne törjön a hab.
Sütőpapírral bélelt gáztepsin egyenletesen elterítjük a tésztát. Ha jól dolgoztunk, egyáltalán nem folyós, sőt, szinte nehézkes egyenletesen elteríteni. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kész, kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet: minden hozzávalót összekeverünk. Kóstolgassuk, mindenki másképp szereti.
Ha kihűlt a piskóta, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük a krémmel, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
Vígőzön megolvasztjuk a csokoládét, belekeverünk egy kevés olajat, és bevonjuk a rudat. Hűvös helyen néhány órán át pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.