Elkészítés: A libát kívül-belül megtisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk. A belsőségeket is megmossuk.
Az almát meghámozzuk, négybevágjuk, kimagozzuk. A gesztenyéket kettévágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A májat összekeverjük a libazsírral, a hagymával, az almacikkekkel, a gesztenyével, és kissé sózzuk, borsozzuk. A libába töltjük, a nyílást fogvájóval összetűzzük.
Mellével lefelé tepsibe fektetjük a libát, ráöntünk 1 liter forró vizet, mellé szórjuk a maradék belsőséget, és a sütőben 3-3,5 órát sütjük. Félóránként megfordítjuk, és leszedjük a zsírját.
A ropogósra sült libát főtt burgonyával tálaljuk, esetleg párolt savanyú káposztát is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.