Elkészítés: A szalonnát, a hagymát és a paprikát kis kockákra vágjuk. 2 darab tojást megfőzünk, felkockázzuk. A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük, és az egyik oldalát megkenjük mustárral.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg elfő a leve. Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, 1 egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.
A karajt alufóliára terítjük, és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk, mint a bejglit, és szorosan a fóliába csavarjuk.
Tepsibe tesszük, zsírt és kb. 2 dl vizet teszünk alá, majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük. Kibontjuk a fóliát, és 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni. Burgonyapürét készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.