Előkészítés: A gombát megmossuk és 3/4 liter vízben puhára főzzük. A főzőlét félretéve leszűrjük, és durvára vágjuk. A húst keskeny csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal és liszttel összekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk, a petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk.
Elkészítés: A csipetkéhez a lisztet összedolgozzuk a langyos vízzel és olajjal, míg selyemfényű tésztát kapunk. Golyót formálunk belőle és a tetejét bekenjük olajjal, ezután letakarjuk egy akkora - jól felmelegített - tállal, hogy a tésztagolyó pont beleférjen, és fél órán át pihentetjük. Ezalatt egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot és aranysárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és a petrezselymet, és annyi gombalével öntjük fel, hogy sűrű szószt kapjunk. Mindezt kis lángon, fedő alatt lassan puhára pároljuk. A tésztából darabokat vágunk, ezekből hurkáka formálunk, amelyekből nagy, 20 forintos nagyságú csipetkéket tépünk le, majd forrásban lévő, sós vízben 12-15 perc alatt megfőzzük. Ha megfőttek, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, aztán olvasztott vajba forgatjuk. A csipetkét külön tálra téve, vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.