Elkészítés: A karajt 1 centis szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon elősütjük mindkét oldalát. Kivesszük, melegen tartjuk.
Ha sok olaj marad, kiöntjük, beledobjuk a helyére a vajat. Felolvasztjuk, majd beletesszük a felszeletelt pórét, pár perc kevergetés után hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a szintén szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Mikor megpuhultak a zöldségek, ráöntünk 3 dl tejszínt, felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük fél dl hideg vízzel, belekeverjük a raguba. Beletesszük a húsokat is, 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, és kész is.
A krumplit megpucoljuk, uborkagyalun legyaluljuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk. A maradék tejszínbe belekeverjük a tojást, megborsozzuk, reszelünk bele kis szerecsendiót, jól megsózzuk. Ráöntjük a krumplira, összeforgatjuk, beleöntjük a serpenyőbe, majd alacsony lángon megsütjük az egyik oldalát. Mikor megpirult, rácsúsztatjuk egy tányérra, majd megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, ezt az oldalát is megsütjük.
Tálaláskor a gratint cikkekre vágjuk, egy-két szelet karajjal és a zöldséges raguval körítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.