Elkészítés: Miután alaposan megmostuk és megszárítottuk a csirkedarabokat, az egyik ujjunkkal óvatosan válasszuk el a bőrt a hústól, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon ki. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk be a csirkét, és tegyük félre.
Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd mehet rá a fokhagyma és az összevágott gomba is. Pároljuk össze, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a gomba által engedett nedvességet. Amikor már megpuhult a gomba, szórjuk rá a petrust, keverjük össze, és hagyjuk kicsit hűlni. Amikor már langyosra hűlt, adjuk hozzá az összevágott főtt tojást, a tejbe áztatott és jól kifacsart zsemlét és az egész tojást. Alaposan keverjük össze, hogy viszonylag homogén masszát kapjunk. Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, majorannával.
Töltsük meg az előkészített csirkét. Tegyünk bőven a bőr alá, de hagyjunk helyet a tölteléknek a dagadáshoz. Tegyük a csirkét kiolajozott tepsibe, kevés vizet öntsünk alá, kenjük be a csirke bőrét egy kis vajjal, és alufóliával fedjük le.
Előmelegített 175 fokos sütőben így süssük 1 órát, majd vegyük le az alufóliát, és pirítsuk meg a csirkét. Krumplipürével kínáljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.