Elkészítés: A vajas tésztát kiolvasztjuk. Az almákból kivágjuk a magházat, és héjastól lereszeljük nagylukú reszelőn. Kevés zsemlemorzsát szórunk hozzá, ízesítjük mézzel, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, meghintjük porcukorral, és összedolgozzuk.
A deszkát belisztezzük, és a tésztát kinyújtjuk egyforma vastagságúra. Az egyik, hosszabb felére halmozzuk a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Vigyázzunk, hogy sehol ne szakadjon ki, és ne legyen rajta rés. A tepsibe kevés olajat öntünk, amit szétkenünk, és ráhelyezzük a rétest. Lekenjük tojással, hogy szép barna legyen. 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mártást. Tejet melegítünk, amibe a vaníliarúdból kikapart aromát keverjük, és felforraljuk. Vaníliás cukorral ízesítjük, és a kikevert pudingporral sűrítjük. Tejszínnel dúsítjuk, és megszórjuk őrölt fahéjjal. Az elkészült rétest felszeleteljük. Gyümölcsökkel, fahéjrúddal díszítjük, és megöntözzük a mártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.