Elkészítés: A leírt nyersanyagokat tegyük habüstbe, állítsuk a tűzhelyre tett hideg vízzel félig töltött lábasba. Most kezdjük el a vizet hevíteni alatta, és egyúttal elkezdjük a habot verni. Addig verjük, keverjük, amíg a hab az alakját megtartja. A kész habcsókot változatosan ízesíthetjük és alakíthatjuk.
Sütni nem szabad, csak langyos sütőben szárítani.
A habcsók felrakása előtt a sütőlapot ne kenjük meg: a kellően kiszáradt habsüteményt megérintve, a helyéről elmozdul.
A kialakított süteménynek emelkednie, színesednie szárítás közben nem szabad.
Készíthetünk belőle csillagos csővel ellátott nyomózsákból koszorút, piramis alakú habcsókot, amelyet a sütőlapra tett fél dióra nyomunk.
Kócos csók: a leírt habmennyiséghez 35 dkg durvára vágott diót keverünk. Két kiskanállal egyenlő nagyságú kis gömböket rakunk a sütőlapra.
Kókuszcsók: az elkészített habcsók anyagához 25 dkg kókuszreszeléket keverünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.