Elkészítés: A megtisztított póréhagymából 3-4 mm vastagságú karikákat szeletelek, s ezt kevés vajon vagy olajon párolom kb. 5 percig. Ha már szépen szétjöttek a karikák, sózom, majd fűszerezem szerecsendióval és borssal. A szerecsendió lehet őrölt is, de a legjobb, ha az egész dióból reszelünk bele, nem kell sajnálni belőle, ettől lesz finom a levesünk. :) Felöntjük fele-fele arányban tejjel és vízzel, kb. 1 liter leve legyen. Már csak fel kell forralni, és kész is a leves.
A tálaláshoz felkozkázok és megpirítok kenyeret vagy zsemlét, a tányérba teszem, és reszelt sajtot szórok rá. Erre merem rá a forró levest. (Szerintem úgy a legfinomabb, ha a mikróban pár másodperc alatt ráolvasztom a kenyérre a sajtot, és csak utána merem rá a levest.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.