Elkészítés: A hagymákat megtisztítom, majd nagyon apróra felaprítom, olívaolajon nagy lángon aranybarnára sütöm, majd a fokhagymát hozzáadom, a gázt lejjebb kapcsolom, és felöntöm kb. 1 dl vízzel. Kevergetve, fedő alatt kb. egy órán át párolom, amíg a hagyma szinte teljesen krémes és barna lesz. Figyelek rá, mert folyamatosan kell pótolni a vizet, ahogy elfővi (nekem képes egy fél liter vizet is meginni). Enyhén megsózom (tényleg picit csak). Amikor már szép a színe, és az íze is megszelidült, akkor hagyom, hogy elfője a levét, és még mielőtt lekapna, lekapcsolom a gázt, picit hűtöm. A legtöbb időt ez veszi el, mivel majdnem egy óra kell neki, hogy jól összefőjön, de mivel folyamatos őrzést nem igényel, kibírható. (:
Eközben a füstölt húst nagyon apró kockákra szelem. Kb. egy nagy maréknyi fog belőle kelleni. A tésztát kinyújtom, egy lapból 15 db kis téglalapot vágok, kb 5*8-9 cm nagyságúakat.
A tésztalapok közepére egy kis kupac hagymát rakok, elterítem rajta szépen, majd megszóróm jócskán a füstölt hússal. Ezután a tésztákat félbehajtom. Összetapasztani esélytelen, sülés közben úgyis szétnyílik, szóval csak úgy szépen átvarázsolom a kivajazott, lisztezett tepsire. Jócskán megszórom reszelt sajttal, majd pedig a maradék sonkakockákat rászórom. Forróra előmelegített sütőbe tolom, majd amikor a tészta szép levelesre feljött, tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.