Elkészítés: Forró olajban a szalonnát kisütöm, szűrőkanállal kiveszem a zsiradékból, félreteszem.
A visszamaradt zsiradékban megdinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát is. A húst fehéredésig forgatom a forró zsiradékon, sózom, borsozom, felöntöm a borral, fedő alatt takarékon puhára párolom, majd zsírjára sütöm.
A puha húshoz hozzáteszem a sonkát, azzal is kicsit átpirítom, majd az uborkát, és felengedem annyi vízzel, amennyi szaftot szeretnék, fél húsleveskockát hozzáadok, és együtt párolom további kb. 15-20 percig.
Végül egy teáskanál lisztet kikeverek kevés vízzel, beleforralom, hogy az ízeket lágyítsa, a mártást kicsit sűrítse.
Ízlés szerinti körettel, csemege uborkával tálaljuk. Esetemben rizibizi volt a körete.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.