Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd a kisült pörcöket kivesszük egy kevés zsírral, és meleg helyen tartjuk tálalásig. Közben a krumplit lereszeljük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz - tojást nem! -, hogy könnyű galuskatészta állagú legyen. A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és egy kicsit tovább főzzük, mint a normál galuskát. Hirtelen leöblítjük, és szűrőn tartjuk. Közben a füstölt szalonna megmaradt zsírját felmelegítjük, hozzáadjuk a tejfölt és juhtúrót. Ebből egy meleg, csomómentes masszát kell kapnunk. Ezt a masszát összekeverjük a lecsorgatott sztrapacskatésztával, megszórjuk bőven az apróra vágott kaporral, meglocsoljuk a maradék zsírral, és a tetejére szórjuk az összes kisült pörcöt. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.