Előkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A leveskockát felforraljuk kb. 1 l vízben. Beletesszük a karfiolt, a burgonyát, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor kiveszünk a levesből pár karfiolrózsát, ami még kicsit ropogós, ezt félretesszük levesbetétnek a tálaláshoz. A maradékot kb. 25 perc alatt teljesen puhára főzzük, majd leszűrjük. A karfiolt és burgonyát kevés főzőlével összeturmixoljuk. A turmixot összeöntjük a leszűrt lével, összekeverjük és felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáöntjük a leveshez, ezzel újra felforralva besűrítjük a levest. Sóval, borssal ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk, és a félretett karfiolrózsákkal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 204 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.