Előkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A leveskockát felforraljuk kb. 1 l vízben. Beletesszük a karfiolt, a burgonyát, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor kiveszünk a levesből pár karfiolrózsát, ami még kicsit ropogós, ezt félretesszük levesbetétnek a tálaláshoz. A maradékot kb. 25 perc alatt teljesen puhára főzzük, majd leszűrjük. A karfiolt és burgonyát kevés főzőlével összeturmixoljuk. A turmixot összeöntjük a leszűrt lével, összekeverjük és felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáöntjük a leveshez, ezzel újra felforralva besűrítjük a levest. Sóval, borssal ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk, és a félretett karfiolrózsákkal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 204 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.