Elkészítés: A tésztához a vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan beledolgozzuk a lisztet. Addig keverjük, míg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes a tészta.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük a tésztát, és diónál nagyobb halmokat nyomunk. Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő. 16 db nagy fánk lett az adagból.
A sütőt 180 fokra bemelegítjük, a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben összeesik a tészta. Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
Elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport a a cukrokkal és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, felfőzzük. A tojásfehérjéket a 7 dkg cukorral keményre verjük, és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk. Visszatesszük a tűzre, és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük. Egy tálba öntjük, kihűtjük.
A fánkok kalapjait levágjuk, majd karamellmázba mártjuk. (Porcukorral meghintve is mutatós.) A fánkokat megtöltjük a krémmel, majd felvert tejszínhabot is teszünk bele (én a fánkok felét így simán, a krémmel töltöttem, a másik felére tejszínhab is került).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.